Sanatate si turism dentar la pretul corect

Turismul dentar în România ia amploare pe zi ce trece, oamenii dorind să se trateze în țara noastră pentru că medicii sunt profesioniști iar prețurile modeste. Fenomenul s-a dezvoltat rapid și are succes și în continuare, astfel că pacienți străini sau români stabiliți în altă țară, aleg să călătorească în România doar ca să ne calce pragurile clinicilor dentare.

Acesta este și cazul doamnei Jana Urziceau, o pacientă cu care am povestit. Vorbăreață și energică, aceasta a început să ne povestească din primele secunde ale conversației despre locul unde s-a stabilit de mai bine de 10 ani, și anume Italia. Acum așteaptă nerăbdătoare momentul în care operația Sky fast&fixed va începe.

“Am căutat la mai multe clinici din alte țări. Nu vreau să mă tratez în Italia, pentru că este scump. M-am informat și pentru clinici din Bulgaria și Croația, voiam să-mi rezolv problemele. În cele din urmă am optat pentru țara natală, pentru România. Bineînțeles că după am început să caut mai multe informații, să mă uit pe internet, să aflu și despre doctor… Domnul dr. Ionuț Leahu are o voce caldă, a vorbit cu mine pe limbajul meu, astfel încât să pot înțelege. A fost foarte prietenos, colegii dânsului sunt cu toții niște drăguți.”

Doamna Jana pare cu adevărat încântată și se vede că abia așteaptă să intre în operație. Ne-am format un obicei să ne întrebăm pacienții dacă au emoții și să încercăm să îi ajutăm pe cât se poate, psihic, înainte de marele pas. “Nu, nu am emoții deloc. Nu am de ce. Vreau să văd ce o să iasă și să le arăt și colegelor de muncă din Italia. Și ele sunt foarte curioase și abia așteaptă să vadă rezultatele. Ba chiar puteți să îmi faceți o poză, să le arăt că am venit aici. Deja v-am recomandat!”

Pentru că dorim să ne diferențiem de alte cabinete dentare prin tehnologie și eficiență, vrem să știm întotdeauna de ce pacienții aleg să vină la clinicile noastre: “În primul rând pentru că sunt mai multe clinici, deci nu avea cum să nu fie decât ceva serios, iar acum când am ajuns aici, am observat că și locul este foarte frumos și modern. Românii se lasă pe ultima sută de metri, pentru că nu au timp și bani pentru ei. Ei trimit în țară tot ce strând pentru copii, pentru datorii…”

Doamna Jana nu a mai venit din anul 2008 în România, tratarea la clinicile dentare Dr. Leahu, fiind singurul motiv pentru care s-a întors. De data asta, alături de fiul ei de 33 de ani care urmează ca peste două zile să-și pună implanturi. Sănătate în familie, am putea spune.

În urmă cu câtiva ani, aceasta se afla la volanul mașinii, moment în care a ațipit și a intrat cu mașina într-un stâlp. Greșeala a costat-o pierderea unei părți din dantură, dar din fericire, acesta este un lucru care se poate recupera.

Totul în viață are un sens. Poate că, deși o parte dintre noi alegem să ne stabilim în altă țară din cauza condițiilor de trai mai decente, a salariilor mai mari sau a diverselor nevoi, România ne dovedește în continuare, că încă avem de ce s-o alegem când ne referim la dantură.