Alte proceduri

Pentru ca tratamentul Fast&Fixed sa inceapa si sa se desfasoare in conditii optime, atat pentru pacient, cat si pentru medicul stomatolog, trebuie sa cunoastem toata gama de proceduri asociate.

Ce este aditia osoasa ?

Este o procedura realizata pentru a adauga os sau pentru a ajuta organismul pacientului sa produca tesut osos nou in zone ale maxilarului sau ale mandibulei unde exista un deficit de substanta osoasa cauzata de infectii sau zone in care dintii au disparut de multa vreme (edentatii vechi).

Cand avem nevoie de aditie osoasa?

Cea mai intalnita intrebuintare a aditiei osoase este in inserarea implanturilor dentare.

Aditia de tesut moale sau gingivoplastia, in limbaj medical este o procedura chirurgicala prin care gingia este remodelata. In cadrul clinicii noastre aceasta procedura este realizata de un specialist in chirurgie orala, in stransa colaborare cu un estetician.

O coroana dentara acopera in intregime dintele si ii reda functionalitatea, estetica, dar si duritatea de dinainte sa fie afectat de boala carioasa. O coroana dentara este de asemenea atasata unui implant dentar, pentru a restabili integritatea arcadei dentare. Coroanele dentare sunt recomandate, in special pacientilor care prezinta „plombe” mari ce slabesc rezistenta dintelui, dintii fracturati si dintii „fara nerv” devenind mai sensibili in fata bolii carioase si a implanturilor, in urma extirparii nervului.

Protezele dentare sunt lucrari protetice care au ca scop suplinirea ditilor lipsa. Ele sunt confectionate din rasina acrilica si un anume tip de plastic, ce seamana foarte bine cu dintii naturali.

Proteza dentara totala se utilizeaza atunci cand inlocuirea tuturor dintilor naturali este obligatorie.

Proteza dentara superioara inlocuieste dintii de sus.

Proteza dentara inferioara inlocuieste dintii de jos

Avem atat constrangeri de natura biologica, referindu-ne la calitatea si cantitatea de os ramasa dupa ce s-au curatat toate resturile radiculare si infectia aparuta la nivelul dintilor, cat si restrictii de ordin financiar. Formula cea mai de succes in protezarea mobila pe implanturi consta in introducerea unui numar de 2 implanturi la mandibula, respectiv 4 implanturi la maxilar.

Chiar daca acest tip de protezare este unul de tip mobil, nu va exista motiv de ingrijorare, intrucat implaturile vor facilita stabilitatea viitoarei proteze. Ea va sta fixa cu ajutorul elementelor speciale de ancorare.

GDPR
× Info! Sunt de acord sa apar in statisticile website-ului, ca vizitator. De acord Nu vreau